Katsaus Kakkosen B-lohkon ensimmäiseen kierrokseen

Kakkosen B-lohkoa on pelattu yhtä ottelua vaille kokonainen kierros. Ennakkosuosikkeihin kuuluva SalPa ja suuri kysymysmerkki LoPa avaavat kautensa vasta 4.5.

Ilves aloitti kotonaan vahvalla esityksellä putoajakandidaatteihin lukeutuvaa Kraftia vastaan ja tarttui näin kiinni Tampereen parhaan jalkapalloseuran valtikkaan ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1998. Aamulehden paperiversiossa oli hyvä ennakko tamperelaisittain erittäin mielenkiintoisesta Kakkosen kaudesta. Jutun voi lukea täältä.

Ilves juhlii Kraftin kustannuksella Ratinassa. Kuva: Petteri Lehtonen

Sarjan ennakosuosikeista Pallo-Iirot aloitti odotetun vahvasti hakemalla täyden pistepotin Porista MuSa:a vastaan.  Iirojen vaaralliset hyökkääjät Kimmo Hörkkö ja Juho Patola saivat maalihanansa auki heti ensimmäisessä ottelussa iskemällä kaksi maalia mieheen. MuSa:lle puolestaan voi ennustaa vaikeita aikoja, elleivät uudet vahvistukset Gaetti ja Kuqi kykene muuttamaan kurssia. Raportteja: MuSa:n kotisivut, Satakunnan Kansa, Länsi-Suomi. Länsi-Suomessa on myös Iirojen kapteeni Hörkön ja valmentaja Lehtosen mietteitä kauden tavoitteesta: nousu.

Niin ikään kärkipäähän veikattu Jazz voitti helposti kotonaan TPV:n. Jazzin huippuhyökkääjä Mamadou Konate rikkoi kuparisensa epäonnistuttuaan sitä ennen pilkulta. Jazz aloitti kautensa odotetun vahvasti, kun taas TPV:llä on selviä käynnistymisvaikeuksia. Paltsarit parantavat varmasti jatkossa, etenkin jos Tampere Unitedin kuolinpesästä ottelukohtaisella sopimuksella tulleet Antto Hilska ja Sergei Korsunov jatkavat seurassa. Raportit: TPV:n kotisivu, Jazzin kotisivu, Satakunnan Kansa.

Raaseporissa vahvistunut BK-46 otti selvän kotivoiton Ilveksen seuraavasta vastustajasta TuTo:sta. Raportti: BK-46. Länsi-Uusimaan ennakko BK-46:n kaudesta.

Toinen nousija JäPS aloitti kautensa voitolla Turussa ÅIFK:n vieraana. JäPS käänsi trillerin voitokseen lisäajalla. Veteraanimaalinsylkijä Jani Myllyniemi ei ilmeisesti ole huomannut millä vuosikymmenellä nyt mennään, sillä mies iski maalin heti avausottelussa. JäPS vaikuttaa nousijoista yllätysvalmiimmalta. ÅIFK puolestaan hassasi voiton loppuminuuteilla, mikä on nuorelle joukkueelle tyypillistä hermoilua. Turkulaisilta on lupa odottaa jatkossa enemmän. Raportit: ÅIFKJäPS

Nousijat kohtasivat myös Vantaalla, missä TiPS otti kotivoiton Ilves-Kissoista. Kissat roikkui pitkään kiinni jopa voitossa, mutta TiPS:in toisen jakson rynnistys oli lopulta liikaa. Tamperelaiset osoittivat kuitenkin iskukykynsä myös Kakkosen tasolla. Raportit: TiPSIlves-Kissat

Sarjan ensimmäinen kierros on sujunut pitkälti odotusten mukaisesti. Ennakkosuosikit ottivat selkeät voitot ja maalintekijätilaston kärkeen veikatut pelaajat saivat hanansa auki heti kauden alussa. TPV:n heikko esitys oli ehkä kierroksen suurin yllätys, mutta Paltsareilta on lupa odottaa parempaa jatkossa. Nousijoista JäPS avasi kautensa yllättävänkin pirteästi.

Ilves siis matkustaa seuraavaksi Turkuun TuTo:n ja Hannu Tourun vieraaksi 6.5.

Kategoria(t): jalkapallo, kakkonen, kierroksen yhteenveto, mediakatsaus. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Katsaus Kakkosen B-lohkon ensimmäiseen kierrokseen

  1. hate sanoo:

    Ei voi kuin ihmetellä tätä blogia joka erottuu suuresta blogiviidakosta edukseen. Toivoisin vain että suomalainen mediakin yltäisi tållaiselle tasolle.

    kiitos ja jatkakaa samaan malliin!

    • ratina1 sanoo:

      Paljon kiitoksia kehuista.

      Kakkonen ei tietysti ole median ykkösprioriteetti rajoitettujen palstamillimetrien ja työtuntien maailmassa. Tampereen osalta ei itse asiassa tällä hetkellä ole isompaa valittamista mediahuomion suhteen. Aamulehti kirjoitti muutama päivä sitten hienon ennakon Kakkosesta ja Radio 957 on käsitellyt Ilvestä tiheään – viimeksi pari tuntia sitten. Kyseessä on kuitenkin hieno ja Tampereen osalta tällä kaudella äärimmäisen mielenkiintoinen sarja, joten vielä enemmänkin huomiota se tietysti ansaitsisi. Tilausta on ainakin tämän blogin suosion perusteella paljon – kävijämäärät ovat lyöneet meidät aika ällikällä. Eli kiitoksia puolestaan siihen suuntaan seuraamisesta.

Jätä kommentti