Kierroskatsaus: Jazz nappasi kärkipaikan

Kakkosen B-lohkon kolmas ottelukierros muutti asetelmia sarjan molemmissa päissä. Härkäviikot aloittavalla kierroksella ei nähty suuria yllätyksiä, mutta ottelut tarjosivat reilusti dramatiikkaa.

Ilves hävisi kotonaan Pallo-Iiroille 0-1 ja menetti sarjan kärkipaikan. Ottelu oli kotijoukkueen tehotonta myllytystä raumalaisten lähdettyä liikkeelle vastaiskuihin perustuvalla puolustusvoittoisella taktiikalla. Ilvekselle jäi jossiteltavaa myös tuomarityöskentelystä, sillä Miki Sipiläisen tasoitusmaali hylättiin perusteettomasti. Keskiviikkona on luvassa kiihkeä paikallisottelu, kun TPV isännöi Ilvestä Tammelan stadionin 80-vuotisjuhlaottelussa. Kooste: Styntty Channel Raportit: P-Iirot, Ipalandia, Radio 957

Ilveksen Ilari Ruuth loukkaantui Pallo-Iirot ottelun ensimmäisellä puoliajalla. Kuva: Petteri Lehtonen

Paikallisvastustaja TPV pääsi voiton makuun Lohjalla lukemin 2-3. Kotijoukkue LoPa johti vielä ensimmäisen jakson jälkeen, mutta tauolla sisuuntunut TPV puristi ohi Alessandro Järviön maaleilla. Ilves-kasvatti Sergei Korsunov oli vahvasti mukana järjestelemässä molempia Järviön maaleja. TPV:n peli alkaa pikkuhiljaa kulkea, joten keskiviikon paikallisottelusta tulee varmasti mielenkiintoinen. Raportit: TPVLänsi-Uusimaa

Porin paikallisottelussa Jazz voitti MuSan puhtaasti 3-0 ja nappasi samalla sarjan kärkipaikan. MuSan tähti Piracaia loukkaantui pahannäköisesti, mutta selvisi onneksi ilman vakavia vammoja. Jazz on odotetusti mukana kärkikahinoissa, kun taas MuSan kausi on käynnistynyt yllättävänkin lohduttomasti. Kooste: Urheilupori Raportit: Jazz, Ilta-Sanomat, Satakunnan KansaUrheilusuomi

Turussa ÅIFK näytti kaapin paikan nousija TiPS:lle lukemin 5-1. Turkulaisten Alban Ferati iski hattutempun toisella jaksolla. ÅIFK:n nuori joukkue on aloittanut kauden vaihtelevasti, mutta TiPS-ottelu osoitti, että jälki on tuhoisaa kun peli on raiteillaan. Turkulaisilla on potentiaalia lohkon mustaksi hevoseksi. TiPS:illä puolestaan on tekemistä säilymisen eteen. Raportit: ÅIFKTiPS

Ilves-Kissat kohtasi kotonaan vahvasti kautensa aloittaneen BK-46:n Kissat jatkoi pirteitä otteitaan tasalukemiin 1-1 päättyneessä koitoksessa. Kotijoukkueella oli Abu Sankohin ulosajosta huolimatta mahdollisuudet jopa voittoon. Kissojen riveissä esiintyivät Hakan liigajoukkueesta Mohamed Koroma ja Aleksi Nieminen. Kooste: Styntty Channel (erityismaininta vieraiden Henrik Henrikssonin komealle rabonalle ajassa 1:28) Raportit: Ilves-Kissat, Västra Nyland

Järvenpäässä kotijoukkue JäPS jatkoi mainioita otteitaan tasaamalla pisteet lohkon ennakkosuosikkeihin kuuluvan SalPan kanssa lukemin 2-2. Kotijoukkueen tehokärjet iskivät taas Jani Myllyniemen pohjustaessa Antti Aution kauden neljännen osuman. Vieraat jatkavat myös tappioitta, mutta salolaisilta on lupa odottaa parempaakin jatkossa. Viime kausina paljon maaleja sylkenyt Matti Heimo sai kuparisensa rikki tämä kauden osalta. Raportit: SalPa, JäPS

Jumbofinaalissa Kraft sai pistetilinsä auki vierailevan TuTon kustannuksella. Ratkaisu tuli dramaattisesti lisäajalla, kun Kraftin walesiläisvahvistus Richard Dorman niittasi ottelun ainokaisen kulman jälkitilanteesta. TuTolla oli myös omat paikkansa, mutta viimeistelyn ontuessa turkulaiset jäivät yksinään nollakerhoon. Molempien kausi jatkunee tyvipään taistelun merkeissä. Raportti: Kraft

Kolmas kierros toi siis uuden kärkijoukkueen Jazzin napatessa johtopaikan Ilvekseltä. Asetelmat saattavat kuitenkin muuttua jo keskiviikkona, jolloin pelataan täysi kierros. Porilaiset matkustavat Pallo-Iirojen vieraaksi Raumalle, ja ärsytetty Ilves puolestaan kohtaa tulikuumassa paikalliskamppailussa TPV:n.

Kategoria(t): jalkapallo, kakkonen, kierroksen yhteenveto, mediakatsaus Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.