Vaisu Ilves lahjoitti pisteet Karjaalle

Ottelun kooste (Styntty Channel)

BK-46 kävi lauantaina hakemassa pisteet Tammelasta lukemin 0-2. Jossiteltavaa ei kotijoukkueelle jäänyt, vaan lukemat olisivat pikemminkin voineet olla vieläkin rumemmat.

Ilves otti heti ottelun alussa pelin hallinnan itselleen. Paikkoja ei kuitenkaan saatu rakennettua, ja vierailijat ratkaisivat ottelun heti alkuun 12. ja 14. minuutilla syntyneillä maaleilla. Ensimmäisen iski Lucas Mondino vaparista ja toisen Niklas Roiha vastahyökkäyksestä Ilves-puolustuksen nukkuessa ruususen unta.

Ilves hallitsi peliä maalien jälkeenkin, mutta varsinaisia maalipaikkoja ei juurikaan saatu rakennettua. Syöttöpeli ei Tammelan kuoppaisella nurmella toiminut, ja eväät oli joka kerta syöty ennen karjaalaisten rangaistusaluetta.

BK-46 valmentaja Timo Tuomi otti selkävoiton kotijoukkueen luotsi Valeri Popovitsista. Karjaalaiset pelasivat taktisesti erittäin viisaasti ja puolustivat tarkasti. Kotijoukkueen pelistä puolestaan puuttui ajatus, eikä vaihdoillakaan saatu muutettua ottelun suuntaa. Ottelu oli Ilveksen osalta selkeästi kauden pohjanoteeraus.

Ilves on tappion jälkeenkin ainoastaan pisteen päässä sarjakärjestä, joten mistään katastrofista ei ole kysymys. Alkukausi on BK-ottelua lukuunottamatta ollut hyvä. Lisäksi loukkaantumistilanne on vihdoin helpottamassa ja joukkueen pelin voidaan odottaa paranevan tämän myötä. Hieman huolestuttavaa kuitenkin on, että joukkueen otteista paistavat läpi samat ongelmat kuin viime kaudellakin. Lohkon heikommat joukkueet hoidetaan hyvin rutiinilla, mutta vahvempia vastaan ei ole kyetty löytämään aseita. Pallo-Iirot tappiossa peli sentään kulki, mutta BK-46 oli lauantaina selvästi parempi joukkue. Valmentaja Popovitsin täytyykin jatkossa kyetä soveltamaan joukkueensa pelityyliä paremmin vastustajan mukaan.

Ottelu ratkesi karkeisiin virheisiin. Hyvän alkukauden pelannut Jan Kulokorpi aiheutti karjaalaisten ensimmäisessä maalissa vapaapotkun hyvästä paikasta turhalla rikkeellä. Maalivahti Jussi Mäkelä sijoitti muurin väärin, ja sijoittui sen jälkeen vielä itsekin väärin jättäen Lucas Mondinolle helpon työn sijoittaa pallo vapaaseen nurkkaan. Toisessa maalissa Kulokorven keskitys jäi ensimmäiseen mieheen ja kotijoukkueen topparit tulivat yllätetyiksi housut kintuissa karjaalaisten vastahyökkäyksessä. Mäkelän paha virhearvio vastaantulossa, ja kissapetojen selkäranka oli katkaistu. Mäkelä otti myöhemmin hienosti rankkarin kiinni ja esitti muutaman muunkin paraatipelastuksen, mutta toisaalta maalien lisäksi tuli pari muutakin virhearviointia vastaantuloissa. Mäkelä on lahjakas veskari joka pystyy paljon parempaan, joten toivotaan tasaisuuden löytyvän otteisiin tulevissa peleissä.

Toni Hevonkorpi palasi Ilveksen avauskokoonpanoon. Kuva: Petteri Lehtonen

Ilves teki BK-otteluun alkukaudella hyvin toimineeseen kokoonpanoonsa tukun muutoksia. Selvästi keskenkuntoisten Janne Rossin ja Toni Hevonkorven laittaminen suoraan avaukseen vaikutti valmennuksen virheeltä, mutta toisaalta penkiltä ei juuri vaihtoehtoja löytynyt Topi Mattilan ja Henri Scheweleffin poissaollessa. Etenkin Scheweleffin poissaolo osoitti miehen tärkeyden tupsukorville. Hyökkäysten rakentelu kärsi suuresti hienon alkukauden pelanneen Heman puuttuessa. Hevonkorven, Rossin ja Kalle Kankalan toipuminen loukkaantumisistaan on tärkeää, ja kantaa hedelmää jatkossa, vaikkei toipilailta lauantaina vielä ihmeitä nähtykään.

Ilves saa onneksi tilaisuuden korjata kurssinsa jo keskiviikkona, kun Tammelaan saapuu surkean alkukauden pelannut Musan Salama. Nyt kun loukkaantumistilanne alkaa hälvenemään, valmentaja Popovitsilla on ensi kertaa mahdollisuus toteuttaa omaa peliajatustaan koko ykköskokoonpanon voimin. Eiköhän tämä tästä taas.

Ottelun pelaaja: Ville Pajula. Kotijoukkueen esitys oli sen verran aneeminen, ettei yhdelläkään pelaajalla ollut paras päivänsä. Pajulakin aiheutti rankkarin, mutta hoiti muuten tonttinsa puolustuksessa varmasti. (Ottelun pelaaja -äänestys raportin lopussa.)

Tilastot

12 0-1 Lucas Mondino
’14 0-2 Niklas Roiha

Ilves

Jussi Mäkelä
Ville Pajula
Olli Vakkala
Eetu Sassila
Jan Kulokorpi
Verneri Uimonen
Toni Hevonkorpi (’ Miikka Sarviharju)
Janne Rossi (’46 Kalle Kankala)
Gullit Zolameso (’ Tommi Malinen)
Jussi Kotilahti
Miki Sipiläinen

Muut vaihtopelaajat

Roope Hakulinen
Tero Intala
Jaakko Ruuskanen

BK-46

Anilton Cruz
Joonas Vikholm    (’81 Otto Enberg)
Christoffer Malmberg
Marko Heino (’72 Oscar Hafström)
Mathias Holmqvist
Lucas Mondino
Joakim Pihlström
Joni Alho
Matias Astrada (’84 Rico Selenius)
Niklas Roiha

Henrik Henriksson

Muut vaihtopelaajat
Jonathan Jäntti
Nicklas Laine
Mergim Bushi

Yleisöä: 460

Ilveksen raportti

Ottelun tilastot Palloliiton sivuilla

Äänestä ottelun Ilves-pelaajaa
Kategoria(t): jalkapallo, kakkonen, raportti Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Jätä kommentti