Kymmenen kierrosta takana

Kakkosen B-lohkon kymmenes ottelukierros saatiin päätökseen maanantaina. Alla kooste kierroksen tapahtumista.

Ilveksen luottopakki Jan Kulokorpi pääsi lauantaina maalin makuun. Kuva: Petteri Lehtonen

Ilves vei paikallisottelun I-Kissoja vastaan lukemin 2-0. Sateisessa Tammelassa maalintekijöinä toimivat Matti Jokinen ja Jan Kulokorpi. Yleisöä oli paikalla mukavasti vajaa 800. Kooste: Styntty Channel Raportit: Ilves, I-Kissat, Ipalandia,

MuSa isännöi Porissa TPV:tä. Paltsarit vei pisteet nihkeän esityksen jälkeen Juuso Tuovisen 37. minuutilla syntyneellä maalilla, joka jäi ottelun ainokaiseksi. TPV:n esitys ei kaikesta päätellen vieläkään varsinaisesti häikäissyt. Toivottavasti TPV:n ykköskannattaja Jukka Gustafssonin ministeripesti saa Paltsareiden peliin potkua. Isäntänä toiminut MuSa ei puolestaan saanut vieläkään voittotiliään auki. Raportit: MuSa, TPV

Turussa nähtiin kärkiottelu ÅIFK:n ja BK-46:n välillä. Kotijoukkue meni johtoon jo yhdeksännellä peliminuutilla Alban Feratin osumalla. Karjaalaisille tarjottiin puolen tunnin pelin kohdalla tasoitusmahdollisuutta pilkulta, mutta ÅIFK:n maalivahtiruletista tällä kertaa tolppien väliin lennähtänyt Ville Vastamäki torjui. Turkulaisistakaan ei kuitenkaan ollut BK:n pysäyttäjäksi, sillä karjaalaiset kirivät toisella jaksolla 1-2 voittoon. BK jatkaa sarjakärjessä tappiottomana ja pisteen erolla Ilvekseen. ÅIFK ei ole viime otteluissaan aivan pysynyt kärkijoukkueiden vauhdissa, ja on nyt hieman jäljessä lohkon terävintä kärkeä.  Raportit: Sportpressen, Åbo Underrättelser

Myös Salossa nähtiin kärkikamppailu, kun SalPan vieraaksi saapui P-Iirot. Ottelu oli odotetun tasainen. Iirot meni johtoon ensimmäisen jakson lopulla tällä kertaa kärjessä pelanneen Kimmo Hörkön osumalla. SalPa kuittasi tasoituksen kuitenkin heti toisen jakson aluksi. Salolaisilla oli paikkoja ratkaista ottelu edukseen, mutta Iirojen Jani Tuomala kesti paineen maalillaan. Näin päädyttiin pistejakoon lukemin 1-1. Molemmat joukkueet tulevat varmasti kamppailemaan terävimmässä kärjessä kauden loppumetreille asti.  Raportit: SalPa, Länsi-Suomi

Kauden komeetta JäPS isännöi Järvenpäässä seitsemän tappiotonta ottelua pelannutta Kraftia. Kovakuntoisten kärkipään joukkueiden kohtaaminen oli juuri niin tasainen kuin voitiin odottaakin. Ratkaisu syntyi vasta 10 minuuttia ennen päätösvihellystä, kun Jani Myllyniemi iski isännät johtoon. Kraftin hakiessa tasoitusta Lauri Saarikoski kaunisteli vielä lisäajalla loppulukemat 2-0. kotijoukkueen maalitykki Antti Autio jäi tällä kertaa ilman osumaa. JäPS ei ole hävinnyt kotikentällään yli kahteen vuoteen.   Raportit: JäPS, KraftKeski-Uusimaa

Jazz otti kotonaan rutiinivoiton Tikkurilan Palloseurasta lukemin 2-0. Mamadou Konate rikkoi viimein maalittoman putkensa iskemällä isäntien toisen osuman. Porilaiset ovat ottaneet täydet pisteet jokaisesta viidestä kotiottelustaan, joten Ilves joutuu keskiviikkona kovaan testiin. TiPS:n pitää parantaa reilusti, mikäli se aikoo välttää putoamisen takaisin Kolmoseen. Kooste: Urheilupori Raportit: Jazz

Vahvistunut LoPa otti uusien hankintojensa voimin jo kolmannen perättäisen voittonsa TuToa vastaan. Mehdi Kuqi iski ottelun ainoan osuman. Kovin vakuuttavalla pelillä voitto ei tullut, sillä varamiehinen TuTo laittoi rajusti kampoihin, eikä tasapelikään olisi ollut suuri vääryys.

Sarja jatkuu erittäin tasaisena. Vaikka kärjessä on syntynyt pieniä eroja, mahtuu kuuden pisteen sisään edelleen kahdeksan joukkuetta. Myös peräpäässä on tasaista, eikä edes kymmenen voitotonta ottelua pelannut MuSa ole vielä missään nimessä menettänyt mahdollisuuksiaan pysyä sarjassa. Ilves kohtaa keskiviikkona Porissa Jazzin ennen pientä juhannustaukoa.

Sarjataulukko

Kategoria(t): jalkapallo, kakkonen, kierroksen yhteenveto, mediakatsaus Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.