11. ottelukierros purkissa

Juhannuksen molemmin puolin pelattu yhdestoista ottelukierros saatiin päätökseen keskiviikkona. Alla tiivistelmä kierroksen tapahtumista.

Ilves matkusti Poriin Jazzin vieraaksi. Tärkeät pisteet matkasivat Tampereelle Miki Sipiläisen kahdella osumalla. Ilves jatkaa näin terävimmän kärjen vauhdissa. Ilvestä vastaan hyvin pelannut Jazz taas ei ole kyennyt voittamaan kärkipään joukkueita ja on jäämässä sarjataulukossa niiden kyydistä. Raportit: Jazz, Ilves, Ipalandia

Juuso Ollikainen puski TPV:n avausmaalin. Kuva: SS

TPV isännöi Tammelassa Turun Tovereita. Paltsarit saivat hienon alun ja menivät sen myötä 2-0 johtoon. TuTo ei kuitenkaan päästänyt isäntiä helpolla. Kun kassari Innola ajettiin vielä ulos toisella jaksolla, saa TPV olla tyytyväinen 3-2 voiton tuomaan kolmeen pisteeseen. Paltsareiden peli ei vieläkään vakuuta, mutta peräpään joukkueilta saadut pisteet ovat sentään tuoneet hieman lisää hajurakoa putoamisviivaan.  Kooste: Styntty Channel Raportit: TPVRadio 957

Edelleen tappioton BK-46 sai vieraakseen Karjaalle SalPan. Kuten Ilvestäkin vastaan, karjaalaiset maalasivat itsensä 2-0 johtoon jo ensimmäisen vartin aikana. Tämän jälkeen SalPa heräsi ja onnistui kaventamaan vielä ensimmäisen puoliajan aikana. Lisämaaleja ei kovaotteiseksi äityneessä ottelussa nähty, joten BK-46 jatkaa sarjakärjessä ilman tappioita 2-1 voittonsa myötä. Raportit: SalPa

Vantaalla TiPS kohtasi Pallo-Iirot. Raumalaiset veivät odotetusti voiton selkein lukemin 0-3. Juho Patola maalasi kahdesti ja nosti kauden saldonsa jo yhteentoista osumaan. Iirot jatkaa vahvasti kärkikamppailussa. TiPS:n kausi on ollut lohduton, mutta kaikki on vielä peräpäänkin osalta tasaisessa sarjassa mahdollista. Raportit: TiPS, P-Iirot

ÅIFK isännöi edelleen voitotonta Musan Salamaa Turussa. Porilaisten tilastovoiton päivä ei koittanut vieläkään, vaikka Niko Vainionpää vei MuSan johtoon heti ensimmäisellä minuutilla. Jussi Mäkilä kuittasi pelin tasoihin jo muutaman minuutin kuluttua, ja Alban Feratin kauden kahdeksas ja yhdeksäs osuma viimeistelivät loppulukemat 3-1. ÅIFK kyttää heti terävimmän kärjen takana. Voitoton MuSa tarvitsee aivan uuden ilmeen, mikäli se aikoo pysyä sarjassa. Raportit: Sportpressen, MuSa

I-Kissat nollasi Tammelassa Järvenpään Palloseuran kärkiparin Autio-Myllyniemi. Temppu on aiemmin tällä kaudella onnistunut ainoastaan sarjakärki BK-46:lta. Ottelu ei ollut pelkästään Kissojen puolustusvoitto, vaan kotijoukkueella oli myös paikkoja ratkaista peli edukseen. Näitä ei kuitenkaan saatu käytettyä, joten pisteet jaettiin lukemin 0-0. Kooste: Styntty Channel Raportit: I-Kissat, JäPS

Närpiössä kotijoukkue Kraft katkaisi vierailija Lohjan Pallon orastavan voittoputken äärimmäisen tylyllä tavalla. Teurastus päättyi lopulta lukemiin 8-0. Jonas Granfors iski kolme ja Richard Dorman kaksi häkkiä. Kraftin muodonmuutos alkukauden taaperruksen jälkeen jaksaa edelleen hämmästyttää. Tällä menolla närpiöläiset voivat tasaisessa lohkossa yltää jopa nousukamppailuun saakka. Raportit: KraftSyd-Österbotten

Sarja jatkuu erittäin tasaisena ja mielenkiintoisena, mutta pieniä pesäeroja on sentään syntynyt parin viime kierroksen aikana. Sarjan kärjessä on nyt neljä joukkuetta kolmen pisteen sisällä toisistaan. Näiden takana vaanii sarjan eniten maaleja tehneen Kraftin johdolla toinen neljän joukkueen ryhmä. Muut tamperelaiset TPV ja I-Kissat ovat karsintapaikkavyöhykkeellä yhdessä LoPan kanssa. Peräpään putoajapaikoilla olevat kolme joukkuetta ovat tässä vaiheessa vakiintuneet niille sijoilleen.

Sarjataulukko

Kategoria(t): jalkapallo, kakkonen, kierroksen yhteenveto, mediakatsaus Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.