B-lohkossa takana 15 kierrosta

Kakkosen B-lohkossa on pelattu täyteen 15 kierrosta. Alla kooste kierroksen tapahtumista.

Tammelassa kohtasivat Ilves ja TuTo. Kissapedot veivät voiton Matti Jokisen kahdella osumalla. Pelin taso ei 30 asteen helteessä kohonnut korkeimpiin sfääreihin. Raportit: Ilves, Ipalandia, Radio 957

JäPS:n vieraaksi Järvenpäähän matkusti kovassa vedossa oleva P-Iirot. JäPS meni ensimmäisellä jaksolla jo 2-0 johtoon maalitykki Antti Aution kahdella osumalla.  Autio joutui kuitenkin siirtymään sivuun nivusvaivan vuoksi puoliajalla. Toisella jaksolla Iirot osoitti vahvuutensa nousemalla 2-3 voittoon. Aution  kanssa maalipörssin kärkipaikasta taisteleva Juho Patola iski ensitahdit, ja Vasile Marchis ja Joona Vainiola sinetöivät vierasvoiton. Raportit: JäPS, P-Iirot, Länsi-Suomi

MuSa isännöi Porissa Lohjan Palloa. Myös Porissa kotijoukkue johti puoliajalla 2-0. Tauolla tahti kuitenkin muuttui täydellisesti, ja LoPa kiri 2-3 voittoon. MuSan kausi jatkuu epäonnisissa merkeissä, ja sarjatason vaihto näyttää todennäköiseltä. LoPa on piristynyt hankintojensa myötä, muttei vieläkään vakuuta. Raportit: MuSa

Salossa SalPa sai vieraakseen peliään reilusti parantaneen TPV:n. Jari Nikkilän riveihinsä saaneen TPV:n puolustus hoiti salolaisten ahdistelut varmasti. Sami Kriikkula ja Rudi Dieter takasivat maaleillaan voiton Paltsareille. Maali oli U-18 maajoukkueeseen valitun Dieterin ensimmäinen punakoneen edustusjoukkueessa. TPV:n kova vire lupaa mielenkiintoista kamppailua reilun viikon päässä odottavaan Tampereen derbyyn. Raportit: SalPa, TPV, Radio 957

Alkukaudella vahvasti kotonaan esiintynyt, mutta sittemmin hyytynyt Jazz sai Poriin vieraakseen I-Kissat. Porilaiset nappasivat ensimmäisen kotivoittonsa yli kuukauteen lukemin 2-1. Ratkaisumaalin iski vapaapotkusta Jazzin vaparispesialisti Joonas Laurikainen, kun pelikello näytti 75 minuuttia. Raportit: Jazz, Radio 957

Turun Urheilupuiston yläkentällä kohtasivat ÅIFK ja Kraft. Kotijoukkue hallitsi ensimmäistä jaksoa, mutta Kraft iski ensimmäisen osuman. ÅIFK tasoitti ennen taukoa, mutta närpiöläiset veivät toisella jaksolla pisteet Blagojche Dameskin 75. minuutin osumalla. Kraft on tällä hetkellä todella kovassa kunnossa. ÅIFK on piristynyt pienen suvantovaiheen jälkeen, mutta esitys ei tällä kertaa riittänyt pisteisiin. Kooste Raportit: ÅIFK, Kraft, Sportpressen, Åbo Underrättelser

BK-46 teurasti kotonaan TiPS:in lukemin 6-1. Karjaalaiset jatkavat vakuuttavasti, kun taas TiPS vaikuttaa erittäin vahvalta putoajakandidaatilta. Raportit:Länsi-Uusimaa. Kymppipaikasta löytyy mielenkiintoinen juttu TiPS:n heikosti sujuneesta alkukaudesta.

Pitkään kärjen osalta äärimmäisen tasaisena jatkuneeseen sarjaan on tullut hieman enemmän selvyyttä. Kärjessä on kaksikko BK-46 ja Pallo-Iirot. Yhteistä kärkikaksikolle on kurinalaisuus, selkeä pelisysteemi ja otteiden tasaisuus.

Kärkikaksikon takana kyttäävät nousukuntoinen Kraft ja laskusuhdanteessa oleva Ilves. Ilveksellä on mahdollisuus ilmoittautua kärkikamppailuun kaatamalla Iirot perjantaina Raumalla. Tasapelilläkin pysytään nousukamppailussa mukana, mutta tappio tekisi loppukauden tehtävästä vaikean.

Ylempi keskikasti on edelleen hyvin tasainen, ja uutena joukkueena tähän ryhmään on ilmoittautunut piristynyt TPV. LoPa ja I-Kissat käyvät omaa kamppailuaan neljänneksi viimeistä sijaa vastaan. Siihen jämähtäminen voi tarkoittaa suoraa putoamista.

MuSa, TuTo ja TiPS ovat miehittäneet kolmea varman putoajan paikkaa koko kauden. Tällä hetkellä näyttää peliesityksien perusteella siltä, että ainoastaan TuTolla saattaa olla mahdollisuuksia nostaa itsensä kuiville. Matemaattisesti kaikilla toki on mahdollisuus, joten MuSan ja TiPSn piristymistä ei voi täysin sulkea pois laskuista.

Sarjataulukko

Kategoria(t): jalkapallo, kakkonen, kierroksen yhteenveto, mediakatsaus. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.