Ilveksen ja Pallo-Iirojen taistelu nousukarsintapaikasta huipentumassa

Kakkosen B-lohkossa sarjakärki BK-46 on jo varmistanut paikkansa nousukarsinnoissa. Karjaalaisten takana käydään Ilveksen ja Rauman Pallo-Iirojen kesken veristä kamppailua todennäköisesti nousukarsintapaikkaan oikeuttavasta lohkon kakkossijasta.

Sarjatilanne

Ilves on ottelun enemmän pelanneena 49 pisteessä. Mikäli Iirot voittaa rästiottelunsa, se nousee 48 pisteeseen. Iirojen nousumahdollisuudet lepäävät siis sen varassa, että Ilves ei voita kolmea viimeistä otteluaan. Kääntäen nousukarsintapaikka on Ipan omissa käsissä.

Joukkueiden loppukauden ohjelmat

Pe 16.9. klo 18.30 Ilves – FC Jazz

Jazz on todella kovassa vedossa. Heinäkuun lopussa tapahtuneen valmentajanvaihdoksen jälkeen porilaiset ovat napanneet viisi voittoa ja yhden tasapelin. Tappiosarake näyttää yhtä. Tasuri tuli sarjakärki BK-46:a vastaan, ja voittojen joukkoon mahtuu Pallo-Iirojen murjominen Porissa lukemin 4-0. Maaliero käskyttäjän vaihdon jälkeen on vakuuttava 24-6.

Perjantain kamppailusta tulee Ilvekselle vaikea. Jazzilla on potentiaalia osoittautua Ilveksen kompastuskiveksi matkalla nousukarsintoihin. Toisaalta porilaiset eivät ole kyenneet voittamaan kissapetoja 17 vuoteen, joten Jazz sopii Ilvekselle vastustajana hyvin. Perjantaina Ilveksen joukkuepuolustamista kuitenkin testataan toden teolla.

Su 25.9. klo 15.00 Ilves – LoPa

Lohjalaiset aloittivat kautensa katastrofaalisesti. Joku seuran taustoilla päätti siinä vaiheessa, että joukkue pidetään Kakkosessa vaikka väkisin. Valmentaja meni vaihtoon, ja shekkivihko kaivettiin esiin. Joukkueseen hankittiin useita vahvistuksia, joista monet tulivat Ykkösen PoPasta. Elokuussa PoPan menetettyä säilymismahdollisuutensa lohjalaiset hankkivat vielä lisää pelaajia porilaisten riveistä. Panostus tuotti hedelmää, ja LoPa säilyy sarjassa.

LoPalla ei siis joukkueena ole enää panosta loppukauden otteluissa. Joukkueen vahvistusten joukossa on kuitenkin useita ylemmäs tähtääviä pelaajia, jotka pelaavat ensi kauden työpaikoistaan. Ilves ei siis tule pääsemään helpolla, vaikka lähteekin otteluun selkeänä suosikkina.

La 1.10. klo 15.00  SalPa – Ilves

Salolaiset ovat pelanneet odotuksiin nähden vaisuhkon kauden. Nousumahdollisuudet menivät hyvissä ajoin, mutta joukkue on pysytellyt koko kauden ajan kärjen tuntumassa. SalPa on parhaillaan hyvässä nosteessa voitettuaan kolme viimeistä otteluaan selvin lukemin.

SalPa on ollut Ilvekselle erittäin vaikea vastustaja. Erityisesti vieraissa salolaisten kaataminen on ollut tupsukorville lähes mahdoton tehtävä. Mikäli Ipa selvittää Jazzin ja LoPan kunnialla, sarja tulee mahdollisesti päättymään todelliseen trilleriin Salossa.

La 17.9. klo 14.00 P-Iirot – TiPS

TiPS on lohkon heittopussi. Joukkue sai juuri ja juuri 11 miestä kokoon vierasotteluihin silloin kun sillä oli vielä mahdollisuudet säilyä. Kun putoaminen on varmistunut jo ajat sitten, vantaalaiset valinnevat vaikka juurihoidon mieluummin kuin pitkän bussimatkan Iirojen raiskattavaksi. Lopputuloksessa ei pitäisi olla mitään epäselvää.

Ke 21.9. klo 18.30 P-Iirot – SalPa

Ottelu siirrettiin Iirojen kotikentän remontin vuoksi alkuperäistä myöhemmäksi, ja tämä aiheuttaa Iiroille pienen otteluruuhkan poikasen sarjan ratkaisuhetkillä. SalPa pääsee todellisen hämmentäjän asemaan, sillä se kohtaa molemmat nousukarsintaan hamuavat joukkueet. Salolaiset ovat olleet myös Iiroille erittäin vaikea vastustaja, joten tässä ottelussa raumalaisten nousuhaaveet ovat vaakalaudalla.

Joukkueiden kohtaamiset ovat yleensä vähämaalisia. Ilveksen selvästi paremman maalieron vuoksi Iirot joutuvat kuitenkin hyökkäämään, sillä tasapeli ei raumalaisille riitä.

Su 25.9. klo 18.30 ÅIFK – P-Iirot

Mikäli Iirot selvittää SalPan, toinen mahdollinen kompastuskivi on ÅIFK. Turkulaiset ovat neljän ottelun tappioputkessa, mutta vastustajina on tappio-otteluissa ollut sarjan eliitti. ÅIFKn riveissä on paljon lupaavia pelaajia TPS:n organisaatiosta. Nämä nuoret antavat näyttöjä liigaseuralle, joten turkulaiset tulevat varmasti otteluun täysillä, vaikka sillä ei sarjatilanteen valossa ole heille merkitystä.

Iirot vei kauden ensimmäisen kohtaamisen Raumalla puhtaasti 5-1. ÅIFK on kuitenkin aikaisemmin ollut vaikea vastus raumalaisille. Vaikeusastetta lisää se, että ottelu on Iiroille kolmas viikon sisään.

La 1.10.  klo 15.00 P-Iirot – Ilves-Kissat

Kissojen putoaminen on jo käytännössä varmistunut, eikä kauden viimeisessä ottelussa ole enää kilpailullista panosta. Kissat on pelannut kohtuullisen kauden, mutta LoPa kiskoi rahan voimalla riittävän hajuraon sarjan loppupuoliskolla. Osa Kissat-pelaajista pelaa enää kunniasta, mutta osalla pelissä on ensi kauden pelipaikka Kolmosta ylempänä.

Pallo-Iirot lähtee otteluun ylivoimaisena suosikkina. Toisin kuin TiPS-ottelussa, Iirojen voitto ei kuitenkaan ole kirkossa kuulutettu. Parhaassa tapauksessa Ilves voi saada paikallisvastustajaltaan vetoapua.

Miten käy?

Joukkueiden loppukauden ohjelmat ovat suurin piirtein yhtä vaikeat. Molemmilla on edessään kaksi vaikeaa ja yksi lähtökohtaisesti helpompi ottelu. Iiroilla on lisäksi ohjelmassa TiPS-matsi, mutta tämän pitäisi olla pelkkä muodollisuus.

Kuntopuntarin perusteella Ilves on hieman kovemmassa vedossa. Viime otteluissa paikalla olleet ovat voineet todistaa tämän myös omin silmin. BK-fiaskon jälkeen joukkue on ryhdistäytynyt hienosti. Viimeisen neljän ottelun maaliero on 21-2. Iirojen viimeiseen neljään otteluun mahtuu tappio niin ikään BK-46:lle, mutta muuten raumalaiset ovat esiintyneet vakuuttavasti.

Ilveksen loppuohjelmassa Salon-vierailu on erittäin paha paikka. Mikäli ratkaisu venyy viimeiseen otteluun, Ipalandian otteluraportointia kirjoitetaan sormet verille syötynä. On kuitenkin hyvinkin mahdollista, että Ipa pääsee viimeiselle kierrokselle vapautuneemmissa merkeissä. Tämä vaatii kuitenkin oman osuuden hoitamista kunnialla. Se puolestaan vaatii kovaa taistelua ja raakaa työtä.

Iirot kohtaa kolmen ottelun härkäviikkonsa aikana kaksi vastustajaa, jotka pystyvät kaatamaan sen. Lisäksi Iirot on psyykkisesti takaa-ajoasemassa, sillä Ilves on selvittänyt yhden aidan enemmän kuin raumalaiset ja kaunistellut siinä samassa maalieronsa raumalaisten tavoittamattomiin. Ilveksellä nousu on vielä omissa käsissä, kun taas Iirojen mahdollisuudet lepäävät Ipan pistemenetyksissä. Iiroilla ei ole varaa pieneenkään herpaantumiseen.

Mielenkiintoinen sivujuonne Ilveksen ja Iirojen kamppailussa on Ipan Miki Sipiläisen ja raumalaisten Juho Patolan kamppailu sarjan maalikuninkuudesta. Patola näytti jo menevän menojaan maalintekijätilastossa, mutta Sipiläinen nousi kuuden- ja neljän maalin otteluillaan raumalaisen kannoille. Patolalla on nyt koossa 24 osumaa ja Sipiläisellä 23.

Erittäin mielenkiintoinen loppukausi on siis odotettavissa. Myös muiden Kakkosen lohkojen joukkueilla on vielä saumoja parhaan kakkosen paikalle ja sitä kautta nousukarsintaan. Tällä hetkellä näyttää kuitenkin todennäköiseltä, että karsijan paikan nappaa joko Ilves tai Iirot.

Ilveksen nousujahti jatkuu Tammelan iltavaloissa perjantaina Jazzia vastaan. Kannattaa tulla paikalle.

Kategoria(t): ennakko, jalkapallo, kakkonen, kierroksen yhteenveto Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

3 vastausta artikkeliin: Ilveksen ja Pallo-Iirojen taistelu nousukarsintapaikasta huipentumassa

  1. Riku sanoo:

    Kyllä paineet on ehdottomasti Ilveksen niskassa raumalaisten kohdatessa kaksi lohkon huonoimpiin kuuluvaa joukkuetta ja kesyn ÅIFK:n. Ilvekseltä vaaditaan onnistumisia kaikilla osa-alueilla ja myyttisen salpakirouksen purkamista.

  2. iivari sanoo:

    Ilveksellä taitaa puntti tutista HAHAHAAHA

  3. Riku sanoo:

    Kyl täällä ainakin tutisee

Jätä kommentti