Pallo-Iirot vieraaksi kärkikamppailuun


Ilves palaa kotikentälleen yli kahden viikon tauon jälkeen, kun Rauman Pallo-Iirot saapuu vieraaksi Kakkosen Länsilohkon kärkikamppailuun. Ottelu käynnistyy tänään perjantaina 21.9. klo 18.30 Tammelan pallokentällä.

Ilves kävi viime sunnuntaina Närpiössä löylyttämässä isäntäjoukkue Kraftin lukemin 0-5. Samalla kissapedot varmistivat lopullisesti paikkansa nousukarsinnoissa. Ipan maaleista tomaattipitäjässä vastasivat Jaakko Juuti, Kalle Multanen, Matti Jokinen ja kahdesti osunut Jussi Kujala. Hienon tuloksen takana tärkeää oli, että Kujala sai onnistumisia, loukkaantumisista paljon kärsinyt Jokinen osui, ja Multanen repäisi kaulaa Kraftin hopeakettu Mario Raciin lohkon maalintekijätilastossa. Myös Jusu Karvonen ja Olli Vakkala kellottivat täydet minuutit, joten tulokkaita saatiin ajettua tehokkaasti sisään joukkueeseen.

Romanialaisveteraani Marchis ja Ipan Sipiläinen taistelevat pallosta viime kaudella. Kuva: Petteri Lehtonen

Pallo-Iirot puolestaan kaatoi lauantaina kotonaan peräpään Härmän lukemin 4-1. Kolmen pisteen arvoinen iltapuhde venytti raumalaisten voittoputken jo kahdeksan pelin mittaiseksi. Kovaan syysvireeseen äitynyt iirolauma onkin noussut sarjan kakkossijalle kahden pisteen erolla lähimpiin uhkaajiin. Alkukaudesta suutareita ampunut maalitykki Juho Patola on viimein saanut maalihanansa auki ja johtaa raumalaisten syysrynnistystä.

Ilveksen jo varmistettua karsijan paikan, ei ottelussa enää ole panosta nousutaistelun kannalta. Äärimmäisen mielenkiintoinen kamppailu on kuitenkin tulossa. Tammelassa kohtaavat tänään kaksi sarjan parasta joukkuetta, jotka ovat parhaassa vireessään. Ilveksen kannalta Iirot-matsi ja sen jälkeiset kaksi viimeistä sarjaottelua ovat elintärkeitä mahdollisuuksia hioa peliä kuntoon karsintoja varten. Iirot on vastaan tulevista joukkueista tällä hetkellä kovin, joten se toimii erinomaisena mittarina. Raumalaiset puolestaan jahtaavat lohkon kakkossijaa, mutta vieläkin suurempana motivaatiotekijänä heille varmasti toimii halu pätkiä Ilves edes kerran tällä kaudella.

Ilveksen osalta on todella mielenkiintoista seurata, miten joukkue lähtee pelaamaan. Varsinkin keskikentälle on jopa ylitarjontaa, vaikka Henri Scheweleffin pelikunto on kysymysmerkki. Puolustuksessa Jan Kulokorpi saattaa edelleen olla sivussa, joten toisen topparin tontti kaipaa täyttäjää. Ilves-luotsi Malinen on peluuttanut Olli Vakkalaa mieluummin laidalla kuin keskuspuolustuksessa, mutta nyt Opa saatetaan laittaa keskelle.

Erittäin mielenkiintoinen matsi on siis tulossa, joten kannattaa saapua paikalle. Kyseessä on varsinaisen sarjakauden toiseksi viimeinen kotiottelu, joten vähiin alkaa käymään. Karsinnoissa tulee sitten eteen vielä yksi kotimatsi lisää, mutta sitä ennen pitää pitää kone lämpimänä niin kentän puolella kuin katsomossakin. Nähdään siis Tammelassa!

Mahdolliset avauskokoonpanot

Ilves: Långbacka; Mattila, Kallio, Vakkala, Nikkilä; Juuti, Niemi, Kujala, Karvonen; Multanen, Sipiläinen

Iirot: Tuomala; Aalto, Marchis, Salminen, Horjanheimo; Hörkkö, Aalto, Savolainen, Peltonen, Nyholm; Patola

Seuraa heitä

Ilves: Jusu Karvonen. Erittäin taitava väkkärä sai täydet minuutit alle Närpiössä ja tulostakin syntyi. Ilveksen keskikentän huippuyksilöt hioutuvat paremmin ja paremmin joukkueeksi, kun yhteisiä minuutteja kertyy alle.

P-Iirot: Vasile Marchis. Tamperelaisillekin tuttu romanialainen hidastuu, muttei hyydy. Jo 40-vuotiaaksi ehtinyt sotahevonen on luutinut jälleen hyvän kauden raumalaisten puolustuksessa ja ehtinyt vieläpä tekemään kymmenen maaliakin.

Arvio
Tasainen ottelu on tiedossa, mutta Ilves korjaa voiton lukemin 3-1.

Ilveksen ennakko
Iirojen ennakko
Tulosseuranta Palloliiton sivuilla

Kategoria(t): ennakko, jalkapallo, kakkonen Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Jätä kommentti