Kierroskatsaus: Sarjakärjessä ruuhkaa

Kakkosen B-lohkossa pelattiin taas tiiviiseen tahtiin pari ottelukierrosta. Alla yhteenvetoa seitsemännestä ja kahdeksannesta kierroksesta.

Seitsemäs ottelukierros

Ilves sai vieraakseen Tammelaan Musan Salaman. Kissapedot kellistivät MuSan helposti lukemin 4-0, ja porilaisten voittotili jäi näin avaamatta.  Avausmaalista vastannut huippulupaus Gullit Zolameso  kirjautti itsensä Ilveksen historiaan kaikkien aikojen nuorimpana maalintekijänä. Kooste: Styntty Channel Raportit: IlvesMuSa, Ipalandia, Radio 957

Petteri Lehtosen otos taltioi Gullit Zolameson historiallisen osuman aikakirjoihin.

SalPa otti komean voiton sarjakärjessä majaillesta Åbo IFK:sta lukemin 3-0. Salolaiset avausosumansa jälleen kerran Matti Heimon antamasta kulmapotkusta. Heimo ja Toni Kuisma vastasivat salolaisten muista osumista. ÅIFK:n riveissä pelasi TPS:stä lainalla oleva Pallo-Iirojen kasvatti Juho Lehtonen, jota pidetään yhtenä Suomen lupaavimmista hyökkääjistä. RaportitSalPa, ÅIFK

Raaseporissa BK-46 isännöi alkukauden komeetta Järvenpään Palloseuraa. JäPS koki karjaalaisten käsittelyssä kauden ensimmäisen tappionsa. Helpolla nousijajoukkue ei kuitenkaan antautunut, sillä ottelun ainokainen syntyi Niklas Roihan lapikkaasta vasta ottelun 75. minuutilla. Raportit: Etelä-Uusimaa

Alkukaudella vasta yhden voiton saalistanut TiPS isännöi TPV:tä Vantaalla. Toista voittoa vantaalaisille ei herunut, sillä Paltsarit vei pisteet lukemin 1-2. Voittomaalin iski Sami Kriikkula vasta ottelun viimeisellä minuutilla. TPV ei voitosta huolimatta vieläkään vakuuttanut. Raportit: TiPS, TPV

Porissa FC Jazz isännöi alkukauden kriisijoukkue Lohjan Palloa. Jazz nappasi nihkeän voiton lukemin 1-0. Kotijoukkueen ainokaisen iski Jesse Junnila. LoPa on parantanut peliään, mutta pisteitä ei vieläkään tunnu heruvan. RaportitFC Jazz

Turun Toverit sai vieraakseen Pallo-Iirot. Hannu Tourun opeilla tarkasti puolustavat turkulaiset laittoivat raumalaiset ahtaalle ja veivät avausjakso 1-0. Toiselle puoliajalle Iirot ryhdistäytyi ja sai tasoituksen aikaan 60. peliminuutilla. Enempää osumia ei nähty, joten pisteet jaettiin lukemin 1-1. Raportit: Pallo-Iirot

Uskomattoman herätyksen surkean alkukauden jälkeen kokenut Kraft teurasti Ilves-Kissat Närpiössä lukemin 5-0. Kissat olivat pulassa ilman Haka-apuja ja erinomaisen alkukauden pelannutta Abu Sankohia. Kraft jatkaa upeaa nousuaan kohti sarjan kärkeä.RaportitKraft

Kahdeksas ottelukierros

Ilves matkusti Järvenpäähän upean alkukauden pelanneen JäPS:n vieraaksi. Kotijoukkue vei runsaslukuisen yleisön edessä pisteet ansaitusti lukemin 2-1. Maalipörssin kärkinimi Antti Autio iski voitto-osuman tutkaparinsa Jani Myllyniemen esityöstä. Ilveksen ainokaisesta vastasi Jussi Kotilahti. Järvenpääläisten lento ei ota katketakseen. Ilves puolestaan ei vieläkään ole löytänyt lääkkeitä kärkipään joukkueiden kaatamiseen. Raportit: JäPSIlvesIpalandia

Kärkikamppailussa Raumalla kohtasivat Pallo-Iirot ja BK-46. Kumpikaan ei onnistunut rikkomaan kuparista, joten pisteet jaettiin kuumassa kamppailussa lukemin 0-0. Raportit: Pallo-Iirot

Turun kärkipään kamppailussa kohtasivat ÅIFK ja FC Jazz. Turkulaiset palasivat voittojen tielle komeasti lukemin 2-0. Maaleista vastasivat Ali Al-Take ja Behar Cimili. Ilves saa perjantaina vastaan erittäin kovan turkulaisyhdistelmän. Raportit: Åbo Underrättelser

Lohjalla LoPa nappasi vihdoin avausvoittonsa toisen peräpään joukkueen TiPS:n kustannuksella. Lohjalaisten osumista vastasivat Jussi Koivula ja Daniel Hiilosvuo. LoPa on osoittanut pieniä piristymisen merkkejä, kun taas TiPS vaeltaa edelleen varjojen mailla. Raportit: TiPS, Länsi-Uusimaa

TPV:n vieraaksi Tammelaan saapui muukalaislegioona Kraft. Vierailijat jatkoivat lentoaan viemällä pisteet tomaattipitäjään lukemin 1-3. Kraft nousi voitollaan jo kärkikamppailuun. TPV:n peli sen sijaan on pahasti solmussa. Joukkueen materiaali riittää paljon parempaan. Näillä esityksillä Paltsarit ajautuu kahtia jakautuneessa sarjassa pian putoamiskamppailuun.Kooste: Styntty Channel Raportit: TPV, Kraft, Radio 957

Porisssa MuSa jahtasi avausvoittoaan Salon Palloilijoita vastaan. Tiukoille meni, mutta vierailijat veivät pisteet Garry Lewisin 70. minuutilla syntyneellä osumalla. Porilaiset ovat nyt sarjan ainoa voitoton joukkue. SalPa ilmoittautui vihdoin kärkikamppailuun, mihin sitä ennakkokaaavailuissa odotettiinkin. Raportit: MuSa

Ilves-Kissat isännöi Tammelassa Turun Tovereita.  Ensimmäinen jakso meni vieraiden nimiin, mutta Kissat käänsi ottelun hienosti toisella puoliajalla. Kotijoukkueen parhaana palkittiin kapteeni Tero Lamminen. Joukkueen viime kauden maalikuningas Jani Nyblom alusti molemmat osumat. Kissat jatkaa mukiinmeneviä esityksiään. TuTo ei ole saanut käännettyä tasaisia otteluita voitokseen, mutta meno saattaa vielä muuttua kauden vanhetessa. Raportit: Ilves-Kissat, Radio 957

Erittäin tasainen ja mielenkiintoinen sarja on jakautunut entistä selkeämmin kahtia. Kärkipäässä peräti kahdeksan joukkuetta mahtuu 14 ja 16 pisteen väliin. Kärkipaikkaa pitää Ilveksen vieraaksi perjantaina saapuva ÅIFK. Peräpäässä Musa, TiPS, TuTo ja LoPa käyvät putoamiskamppailua. Hieman näiden yläpuolella majailevat tamperelaiset TPV ja Ilves-Kissat.

Peräpään joukkueista LoPa on piristymään päin. Lohjalaiset hankkivat myös Ykkösen PoPa:sta kaksi kovaa vahvistusta, kun Mohamed Fofana ja Juraj Hrudik siirtyivät Lohjalle. Jo aikaisemmin LoPa hankki liigan Interistä lainalle maalivahti Eemeli Reposen, joten Lohjalla on selvästi päätetty pysyä sarjassa.

Muitakin siirtouutisia on julkaistu. Ilves kiinnitti Yhdysvalloista palanneen kasvattinsa Henri Ertin. Pallo-Iirot puolestaan teki erittäin kovan hankinnan kiinnittämällä Jussi-Pekka Savolaisen riveihinsä. Savolainen tosin parantelee polvivammaansa ainakin elokuulle saakka.

Kategoria(t): jalkapallo, kakkonen, kierroksen yhteenveto, mediakatsaus Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.